Volkswagen Caddy 1.8 20V Turbo

Hoi VW liefhebbers, ik ben Joost en ben al heel wat jaartjes lid van VW Team de Snippeling. Uiteraard ga ik regelmatig mee met de jongens naar meetings. Ik heb een Volkswagen Caddy MK1 uit 1987. Het is een Duitse wagen die nog ingevoerd moet worden. De auto is gekocht van een man uit Gaanderen en hij was ook van plan om deze auto nieuw leven in te blazen. Hij had deze auto al 7 jaar in zijn bezit maar door tijdgebrek, zoals dat bij heel veel andere liefhebbers voorkomt, heeft hij deze prachtige auto van de hand gedaan. Ik als trotse nieuwe eigenaar wil deze VW Caddy nieuw leven in blazen, met behulp van de jongens van VW Team de Snippeling.

In mei 2015 ben ik de trotse eigenaar geworden en ben gelijk aan de slag gegaan. Als eerste hebben we het motorblok er uit gehaald, een 1600 diesel. Daarna zijn we verder gegaan met strippen en het kaal maken tot op het blik. Helaas kwam ik er achter dat deze prachtige wagen er slechter aan toe was dan van tevoren gedacht. Ook de jongens uit de club hadden niet verwacht dat hij in zo’n slechte staat verkeerde, echter was er geen weg meer terug voor mij en de jongens. Dan maar een langer project en maken we er een echte uitdaging van!

Ondertussen zijn we druk bezig om de slechte delen te vervangen en er is nog een hoop laswerk te verrichten. Wanneer we een stuk verder zijn met laswerk zal de caddy gestraald worden en dan gaan we kijken wat er nog meer aan laswerk in zit. Zodra dit 100% goed is gaat de caddy opnieuw naar de straler en krijgt dan zijn behandeling. Daarna gaat hij naar de spuiter.

Wanneer de Caddy terug is gaan we bezig met opbouwen. Er komt een ander motorblok in: een 1.8 20V Turbo met 10.000 km op de teller. De auto wordt verlaagd en er komen grote remschrijven voor én achter. Chromen bumpers, spiegels, raamlijsten en grill. Daarnaast wordt de motorruimte helemaal clean. Er zal geen bekabeling of reservoir zichtbaar zijn. Over de velgen en banden kan ik nog niet veel zeggen, t.z.t. wordt er gekeken wat er goed en mooi onder past. Het gaat hoogstwaarschijnlijk wel iets van het maatje 17 inch worden! Tot zover de update, kom af en toe eens terug, want we gaan de voortgang van dit project goed bijhouden.