Verandering in 2016

Laten we beginnen bij dit jaar, de VW Golf 1 is recentelijk van eigenaar gewisseld. Clublid Saron zag zich helaas genoodzaakt te stoppen met zijn hobby en heeft de MK1 verkocht. Gelukkige koper is wederom een clublid! Ernst heeft de auto overgenomen en we zijn allemaal erg blij dat deze bijzonder mooie VW Golf 1 in de club blijft! Hopelijk gaan we deze wagen nu zien aan bijvoorbeeld de Wörthersee in Oostenrijk of op Edition38 in Engeland!

Historie

Om wat door de historie van deze auto te gaan beginnen we als ik mij goed herinner in 2005. Saron kocht de Golf als helemaal originele 1.1 liter met 4 bak. Uiteraard ging de auto meteen omlaag, werden er andere velgen gemonteerd en werd er nagedacht over de lak. Deze was gelukkig prima maar je kon wel zien dat de auto destijds al richting de 30 jaar ging. Daarnaast was er het idee de motor wat aan te pakken. Het werd toch wat lastig om met een 1100cc en maar 4 versnellingen mee te komen én ook nog een beetje comfortabel te rijden. Onder de kap kwam een compleet zelf gebouwde motor, hierover later meer.

Tegelijk werd de motor ruimte clean gemaakt en voorzien van een nieuwe laklaag. Zo is de auto een tijdlang door het leven gegaan. Echter zou het toch mooi zijn om de koets eens flink onder handen te nemen. Dit is een aantal jaar geleden gebeurd. De hele wagen is gestript en opnieuw, in de originele Volkswagen kleur, gespoten. Daarnaast zijn de velgen vervangen door een setje hele speciale Porsche BBS, met custom made caps!

Na al deze metamorfoses was er het idee om er een 1.8T 20V in te hangen, de motor werd zelfs al aangeschaft. Helaas is het nooit tot een ombouw gekomen. Echter, is dat zo erg? Wij vinden van niet, het hoort misschien zelfs wel bij zo’n klassieke Golf om er een motor in te hebben die bij het jaartal past. Voorlopig blijven de Webers dus gewoon onder de kap.

Motor

Bijzonder veel werk is er gestoken onder de kap. De motor is flink aangepakt, maar daarover later meer. Gaat er nog wat veranderen? Ja! Hopelijk gaat de Golf in 2017 op de testbank en wordt er nog wat extra vermogen uit geperst. Alle data zal dan hier worden aangevuld.

Movie time!

Henk-Jan heeft tijdens de grote ombouw / opbouw regelmatig de camera me genomen. Daarvan is een mooi filmpje gemaakt, HJ tanks!!!